Kaasfondue

Ontdek de betoverende wereld van kaasfondue op onze website en laat je meevoeren door de rijke geschiedenis en onweerstaanbare smaken van dit klassieke gerecht. Kaasfondue, oorspronkelijk afkomstig uit de Alpenregio, is al eeuwenlang geliefd om zijn gezellige en hartverwarmende karakter. De geschiedenis van kaasfondue voert ons terug naar de 18e eeuw, toen boeren en herders in de Alpen op zoek gingen naar manieren om hun overgebleven kaas te behouden voor de koude winters.

Ze ontdekten dat het smelten van kaas met witte wijn en knoflook niet alleen een heerlijke maaltijd opleverde, maar ook een perfecte manier was om restjes kaas te hergebruiken. Dit simpele gerecht groeide uit tot een traditie en is tegenwoordig een wereldwijde favoriet.

Mocht u vragen hebben over opties of wilt u iets anders weten? Vul het contactformulier in of vraag ernaar in onze winkel.

Recepten

Traditioneel, Zwitserse kaasfondue: Gruyère & Emmentaler. (pittiger met appenzeller.)

Truffel kaasfondue: Noeren Truffelkaas & Boeren belegen.

Hooikaasfondue: Hooikaas & Pittige Joost

Dijkman kaas special: Comté, Morbier & rode ui confiture

Bereiding :  Neem een grote pan (Bij voorkeur een hapjespan) en smeer deze in met knoflook, stop vervolgens de wijn (70ml p.p.), geraspte kaas en de erbij gekregen maïzena in de pan. Zet het vuur laag en blijf aldoor, goed alle kanten op roeren. Schep de wijn door de kaas heen tot het een mooi egaal geheel is. Let op, De fondue mag niet koken. Als de fondue klaar is, giet je deze over in de fondue pan en dippen maar!