Benodigdheden per persoon:
Emmentaler 100 gr
Gruyere 100gr
Droge witte wijn 75 ml
Theelepel maizena
Knoflook
Krokant brood, in blokjes, voor het serveren
eventueel Kirch en/of nootmuskaat

hengel kaasfondue

Bereiden
Wrijf een middelgrote, zware pan in met de knoflook. Gooi de knoflook weg. Meng de maïzena met de geraspte kaas en doe deze in de pan. Giet de KOUDE wijn erbij in de pan en breng al roerend op een laag vuur tegen de kook aan.

Roer tot de kaas net aan gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten – ca. 5 minuten in totaal – omdat hij anders draderig en taai wordt.

Voeg eventueel gemalen witte peper en de nootmuskaat toe en laat nog even sudderen. De fondue mag niet aan de kook komen. De fondue moet nu dik genoeg zijn om aan het brood te blijven hangen; aan tafel wordt hij dikker.

Giet de kaasfondue in een voorverwarmde fonduepan en serveer direct.

Let op!!!!

Dit is een basisrecept, heeft u voorkeuren of bent u in voor iets nieuws? Laat u inspireren door het Dijkmankaas team!

Volg ons op Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.