Onze werkwijze

Onze kazen rijpen wij zelf uit in eigen pakhuis. Hierdoor zijn we zelf verantwoordelijk voor onze hoge kwaliteit. Wij kopen onze kazen in als ze vier weken oud zijn. Het is dan jonge kaas. Hiervoor hebben wij diverse leveranciers. Wij rijpen onze kazen dan uit totdat ze de leeftijd hebben waarop ze verkocht kunnen worden.

image

Kaas rijpt het beste bij een temperatuur van 13 graden Celsius, en een luchtvochtigheid van 80-85%. Daarom hebben wij in ons pakhuis een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig regelt. Het is zeer belangrijk dat het koel genoeg is in het pakhuis, om schimmel zoveel mogelijk tegen te houden. Als het echter te koud is, dan rijpt de kaas niet genoeg.

Ons pakhuis bestaat uit drie verdiepingen, een begane grond, een kelder en een zolder. In totaal ligt hier zo’n 40.000 kilo kaas te rijpen. De kaas moet elke week gekeerd en gepoetst worden, en dat wordt door ons nog met de hand gedaan. Ook moeten de jonge kazen voorzien worden van een coating, om de kaas te beschermen. Ook dit wordt door ons nog handmatig gedaan.

In het pakhuis liggen diverse soorten kaas te rijpen. We hebben onder andere goudse-, komijnen-, edammer-, boeren-, en leidse kazen. Voor een volledig overzicht en meer informatie over onze producten zie ons assortiment.

Volg ons op Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.